Over ons

HET VERHAAL

Je kent het wel, de wijnbox, de "bag-in-box" of kort gezegd: BIB! Handig voor op feestjes, een picnic of barbecue of voor wie af en toe graag een wijntje drink zonder een ganse fles te willen openen. Maar heel veel van die wijnen zijn geen streling voor je smaakpapillen.  En wat met de afval van zo'n BIB? Tijd voor een upgrade!

Kathleen Van den Berghe is onderneemster met als hoofdactiviteiten wijn, vastgoed en toerisme. Ze heeft twee wijndomeinen in de Loire, Chateau de Miniere en Château de Suronde waar ze pure bio wijnen met karakter maakt.

Kathleen is obsessief praktisch en efficiënt en tegen verspilling en afval en is daardoor fan van de BIB voor wijn, en wil de BIB meer promoten ook voor kwaliteitswijn

Het idee en concept voor de Carrément BIB is ontstaan uit een samensmelting tussen kunst en wijn, tussen Sven en Kathleen. Het ontwerp van de box komt van Pieter-Jan Martyn, de website werd gemaakt door Mieke Dobbenie.

Dit project is een voorbeeld van samenwerking zoals Sven en Kathleen graag opzetten, met andere mensen met kennis van zaken en vooral met veel fun en weinig shizzle...

Sven Vanderstichelen is ondernemer en expert in Belgische hedendaagse kunst, met een obsessie voor objecten, zowel kunst, meubelen als gebruiksvoorwerpen. Hij is ook de perfectionistische “super-estheet” die zorgt voor een ontwerp dat af is. Sven overschrijdt regelmatig de grenzen tussen kunst en object, bv met een limited edition tapijt met een kunstwerk van Pieter-Jan Martyn, Belgische hedendaagse kunstenaar en grafisch ontwerper.


Dat geldt ook voor de wijndomeinen van Kathleen. Ook daar gaan wijn, vastgoed, kunst en toerisme hand in hand. Naast het maken van

pure bio wijnen in beide châteaux, zijn beide domeinen ook ontwikkelt als toerisme projecten. Je kan ze bezoeken, je kan ze huren voor events of feesten en je kan er logeren.  Château de Suronde is daarbij ook een plaats voor "creatie", voor kunst! Een plaats waar artiesten kunnen komen scheppen, ontwerpen, creëren. Of het nu gaat om scheppende kunstenaars, schrijvers, muzikanten, ze hebben een thuis in Château de Suronde.